2010. február 23., kedd

Mennyit számít?!

Ma, azaz tegnap meglepődve tapasztaltam, hogy hirtelen a látogatottsági statisztikám megugrott, vagyis rengeteg országból néztek meg. Persze a lejátszómban is megnőtt a lejátszás napi értéke.
Végül is kinyomoztam, hogy miért lehetett ez. A válasz: valami szerencse folytán sikerült felkerülnöm egy belga blogra (album letöltős), amit elég sokan látogatnak. Felmerült bennem a kérdés, hogy ennyit számít, ha valahol belinkelnek és közzé teszik a zenémet?! Lényegében örülök, hogy érdemesnek tartották arra az EP-ét, hogy felkerüljön az oldalukra.
Itt a link:
http://ribsout.blogspot.com/2010/02/rise-of-day-go-alone-on-field-on-other.html

2010. február 21., vasárnap

Elkezdődött

Örömteli hírrel szolgálhatok, mivel elkezdtem az új EP dalainak folytatását. :)
Ha minden jól megy, akkor egy-másfél hónap múlva debütál az anyag. Addig is itt a front borító:

2010. február 17., szerda

Itt is vagyok

Nemrégiben volt egy kis időm és gondoltam rákeresek magamra, hátha találok valahol valamit, és így is lett. Persze nem sok mindent találtam, mondjuk Félperc kollégához képest, de én ennek is örülök.
Az első egy kritika az Under the water és az egész Narcollapse vol.1 válogatásról.
http://www.stonerrock.hu/2010/02/14/cep-%e2%80%93-narcollapse-volume-one-2008/
A második egy zenei letöltős fórum:
http://metalarea.org/forum/lofiversion/index.php/t96827.html
A harmadik, pedig egy olyan oldal, amelyik csak ingyen letölthető albumokat vonultat fel.
http://music.c-arts.eu/2010/02/05/rise-of-day-go-alone-on-a-field-on-the-other-side-of-the-earth-towards-a-new-beginning/

2010. február 14., vasárnap

Tvgorge

Múlthéten találtam az origo-n egy bejegyzést a következő oldalról, amelyet az egekbe magasztaltak, mivel a legtöbb amerikai sorozat epizódjai ingyen megnézhetőek, úgy hogy még az ip címmel sem kell buherálni, mert nincsenek kizárva az európaiak, mint a hulu.com-on
Itt az oldal címe: www.tvgorge.com

2010. február 13., szombat

Isaque Soares

Nemrégiben myspace-en bejelölt egy zenész ember, nevezetesen Isaque Soares. Teljesen korrekt volt, amit az oldalán láttam és hallottam. A zenéje többnyire latin és jazz egyveleg, hallatszódik hogy nem profi, de jó úton halad. :)
A profiljáról letölthető mind a négy eddig megjelent lemeze, melyek kellemes zenei élményt nyújtanak.
Myspace címe: www.myspace.com/isaquesoares

2010. február 7., vasárnap

Dalszövegek (10. rész)

Jöjjön egy Replika dalszöveg, mely elég tömör, de annál több mondanivalót takar.

Replika - Feszíts meg

Feszíts meg engem
Hogy lássalak én
Csak átutazó vagyok
Itt semmi nem az enyém

Veszítsek el mindent
Amim van szórjam szét
Hogy könnyű és gyors legyek
Semmi ne húzzon a Föld felé

Alázz meg engem
Túl sokat képzelek én
Azt hiszem egyedül én vagyok
A Föld közepén


Itt hallható az akusztikus verziója:

2010. február 6., szombat

Alex

Bejegyzésem Alex Horsch nevezetű zenészről szól, kit szerencsém volt látni 2005-ben a Kecskeméten a II. Doromb fesztiválon. Alex az NDK-ban született, hazánkon keresztül szeretett volna külföldre disszidálni, de az itteni tartózkodása alatt megismerkedett a magyar népdalokkal-népihagyományokkal és itt maradt, vagyis részben, mert miután itt elég alaposan megismerte a magyar (kárpáti-moldvai) zenét, elindult, hogy Belső-Ázsiából egészen hazánkig megismerje a különböző népzenéket, hangszereket.... Valamilyen szinten próbálta követni az egykori honfoglaló magyarok útvonalát és a fennmaradó hazai népzenei művekkel rengeteg hasonlóságot talált. Azóta előadásokat, egy személyes koncerteket, hangszerbemutatókat tart mindenfelé a világban, az utazása során eltanult zenékkel, hangszerekkel és élményeivel kapcsolatban.
Megjelent egy cd-je is, melyen saját készítésű hangszerein az útja során megtanult dalok hallhatóak.
A myspace oldalán meghallgatható ezek közül néhány meghallgatható, melyek közül kifejezetten a "Feljött a napot" (hehe Rise of Day) ajánlom. :D
A myspace címe: http://www.myspace.com/alexhorsch

Helyzetjelentés

Nohát végre eljutottam ide is. :D
Jelentem vége a vizsgaidőszaknak, melyet kisebb-nagyobb sikerekkel átvészeltem. :) Sajnos a számítógépemmel megint egy kis probléma van, így az "új" dalok rögzítése még mindig várat magára egy kicsit, de egy formázás után lehet minden megoldódik, viszont ha a probléma ezután is fennmarad akkor a dalokat sokkal lassabban fogom elkészíteni, mint ahogy eddig módomban állt. Addig is mindenki figyelje a blogot, mert minden friss infót itt közlök a leghamarabb. Ja, és most már elkezdek új bejegyzéseket is kreálni. :) További jó hétvégét mindenkinek.