2011. február 26., szombat

Nyitottan a világra

Már egy jóideje megy a Natiaonal Geographic-on az alábbi reklám és szerintem nagyon jó. Tessék csekkolni, ha esetleg nem látta volna valaki.

„Aki létezik, lélegzik. Aki lélegzik, beszél. Aki beszél, kérdez. Aki kérdez, gondolkodik. Aki gondolkodik, keres. Aki keres, tapasztal. Aki tapasztal, tanul. Aki tanul, felnő. Aki felnő, vágyakozik. Aki vágyakozik, talál. Talál valamit, aztán kételkedik. Aki kételkedik, kérdez. Aki kérdez, megért. Aki megért, megismer. Aki megismer, többet akar tudni. Aki többet akar tudni, az él.”

2011. február 25., péntek

Stefano Barone

Stefeano Barone a régebben posztolt Andy McKee-hez hasonló gitárvirtuóz zenész, aki sajátságosan gitároz, ami persze nem rossz. Ezen kívül nem sok mindent tudok róla.
Pontosan nem tudni, hogy hány lemeze jelent meg, de egyről biztosan tudok, ez pedig a Particolare#Uno, mely a CandyRat Records-nál debütált.
Itt egyébként érdemes szétnézni, mert a hasonló technikás gitárosok istállójának tekinthető. Például az előbb említett McKee is hozzájuk tartozik.
Egy kis mintamuzsika:

Néhány kontakt:
http://www.stefanobarone.it/
http://www.myspace.com/stefanobarone

2011. február 24., csütörtök

Egy kis hazai (IV. rész)

Városom egyik legjobban fejlődő nem metált játszó zenekarát említeném meg ebben a posztban.
A csapat a Peep Bo! névre hallgat, stílusuk változatos, eklektikus, jazz, drum & bass, pop... és még hasonlók. :)
Van itt minden, mi kell, trombita, szaxofon, gitár és dob, amitől egy nem megszokott, de minőségi zenét kaphatunk.
Az első demójuk tavaly nyáron késszült el Peep Show címmel, mely 3 dalt tartalmazott és egy kis bepillantást adott a stílusukba.





Néhány kontakt:

2011. február 20., vasárnap

Idegbaj a köbön

Sajnos már az idegbaj kerülget a felvételek kapcsán, mivel a PC-ém már veterán korban van és a kevés memória, valamint a gyenge proci is nehézségeket okoz. Továbbá mióta felinstalláltam a Halion-t, azóta folyamatason sza*akszik a Cubase-em. Vagyis állandóan kékhalált produkál.
De ez sem tántorít el az egésztől, továbbra is csinálgatom a nótát, csak kb 3x annyi munkával, mint ahogy kellene. :S :) Már az Export felirat van a kurzorom helyén. :D

Anna - cipő

Nem vagyok egy divatmajmász, nem érdekel ruházkodás, de nem rég láttam egy jó videót az Index-en, amit gondoltam megosztok itt is, mivel szerintem tanulságos és hogy a kitartás és az álmok meghozzák a sikereket!

2011. február 19., szombat

30 sec

Ha már post-rock volt az előző posztban, akkor szintén kihagyhatatlan és kötelező megemlítenem Pistát (ahogy a Közvetlen Hangtér interjúban hívta magát :D) alias Félperc-et.
A hazai szintér legtermékenyebb muzsikusáról beszélünk, mivel kb. 2-3 év alatt összesen 7 lemezt kaptunk tőle és a minőség az elején is kiváló volt, de most már gigászi magasságokban van. A témák nagyon erősek és eltaláltak, a hangzás profi, pedig csak egy sima line in-es felvételről van szó. ;)

Nálam még mindig a The Sound of your Heartbeat a kedvenc, de persze a kiválóan sikerült feldolgozások is várakozáson felüliek voltak.
Természetesen minden dal letölthető netről!
Néhány kontakt:

2011. február 17., csütörtök

Black is the color...

Úgy érzem nem mehetek el szónélkül az Rosa Parks első nagylemeze mellett (persze már említettem egy posztban), mivel fantasztikus album lett.
Ha nem tudnám, hogy győri a formáció biztos, hogy külföldinek hinném.
A lemez mely a Black Is The Color Of Bondage, Blue Is The Past címet viseli öt dalt tartalmaz, mely olyan szinten kiforrott, hogy azt nem tudom leírni.
Az elmúlt egy-két évben rengeteget formálódott a stílusuk, jelenleg sokkal több a math-rock téma, de szeritem ezek kellettek is. (persze régen is ütöttek a nóták)
Ha valakinek van egy kis ideje feltétlen hallgassa meg őket!
Itt egy kis minta a szerzeményekből (két kedvencem):

Néhány kontakt:

Innen pedig az albumot töltehtitek:

2011. február 13., vasárnap

ApeY

Itt van két dal a már korábban említett Apey lemezről. Élők, de azért elviselhető a mínőség.
Tessék csekkolni! :)
Aki többet akar tudni róla, itt nézelődjön: http://www.facebook.com/apeymusic


Linkek

Oldalt a link menüpontot frissítettem! Felkerült néhány új cím, ahol elérhető vagyok, leszek. Facebook-on is ott vagyok most már, így aki akar az nyugodtan lájkoljon. :D
Mindig oda és ide kerül fel leghamarabb az összes infó a Rise of Day-es dolgokkal kapcsolatban.

Mind Heist

A tavalyi év egyik legjobb filmzenéje a Zack Hemsey által jegyzett Mind Heist (véleményem szerint). A film (Inception) sem volt rossz, de ez a trailer-dal ütött igazán, melyet azóta egy csomó filmhez koppintottak.
Íme a dal:

2011. február 10., csütörtök

2011. február 8., kedd

Ajánló: Owen

Ez a bejegyzés Mike Kinsella szóló projektjét hivatott bemutatni.
Emberünk a American Football nevezetű Indie-Math rock banda oszlopos tagja volt még meg nem szűnt, majd ezután az Owen nevezetű egyszemélyes projektjét is igazgatta-igazgatja. Jómagam csak az At home with Owen című albumot hallgattam végig jónéhányszor, mely nagyon kellemes akusztikus-indie-ambient zene.
Jobban szeretem az ének nélküli dalokat-zenéket, de ez teljesen jó így is. A ének és ez az ambient jellegű muzsika jól kiegészíti egymást. Persze lehet azt mondani, hogy túl lagymatag ("nyálas"), de egyszer legalább érdemes végig hallgatni mindenkinek.
Alábbiakban néhány dal a lemezről.

Elérhetőségek:
Owen:

American Football:

2011. február 6., vasárnap

2011. február 5., szombat

Ajánló: Goldmund - Famous Places

Aki szereti a lágy, zongorás ambient zenéket, azoknak feltétlen meg kell hallgatni a Goldmund legújabb lemezét, mely a Famous Places címre hallgat. Hihetetlenül letisztult dallamok, nagyon kellemes zene.
Itt van néhány szerzemény Keith Kenniff szerzeményeiből:



Néhány elérhetőség:

2011. február 3., csütörtök

Dolgozok

Az elmúlt két napban sokat gitároztam, rögzítettem és még rögzítek is és ez nagyon jól esett, mivel kb. az elmúlt 3-4 hónapban nem sokat tudtam foglalkozni a zenéléssel. Tök jó volt elfáradni a sok pengetéstől. Hamarosan kész az első új dal. :)

Csak ennyi

A múlt héten felkerült internetre a Mantra utolsó alkotása, mely egy film, amit a 10. születésnapjukra készítettek, de sajnos a zenekar záró felvonása lett belőle.
Szerintem érdemes megnézni, sok-sok zenész beszél benne és sok érdekes dolgot tudhatunk meg a zenekarról.
Tehát Mantra - Csak ennyi:

2011. február 1., kedd

Új fejezet

Hozzám tartozó fejezetek egy szakasza sajnos lezárult és most egy új fejezet kezdődik, mely remélem sokkal jobb, színesebb és egy egész lesz.
Jelenleg sok új tervem, ötletem van, amit ebben az esztendőben megvalósítani szeretnék. Ezek nem csak a zenei területekre vonatkoznak, hanem sok minden másra is. (szöveges-utazásos-képes)
A héten pedig felvétel gőzerővel...
Néhány szám cím:
  • A Day in the Life (megírva)
  • The Tree of Life
  • Broke my heart, but I stay stand and go alone on my way (éppen rajta dolgozok)
  • It was my most beautiful day when the tomorrow never came
  • The good ones go away
  • Perfection
  • Don't turn back, just go ahead (megírva)
  • ...
Aki olvassa ezt, és majd egyszer hallani fogja a dalokat, az készüljön fek, mert szétszakít majd mindent és mindenkit.