2012. április 29., vasárnap

Samsara

Érdekes dolog a véletlen. :) Kb. február elején már kitaláltam, hogy mi lesz a Just in Time utáni lemez címe, ami a Samsara-ra esett, mert a most készülő lemez történtet mesélése után ez "tökéletes" névszerinti folytatásnak tűnik. Erre, pont a napokban futottam bele egy trailer-be, ami pont erre címre hallgat és méghozzá az egyik kedvenc dokumentum filmem, a Baraka készítői által, mondhatni a méltó folytatás. Remélem több ázsiai téma lesz benne. :)
Itt csekkolható a trailer:

2012. április 25., szerda

Ajánló 2. rész: Toe

Post-rock, nem post-rock? Igazából nem tudom eldönteni, talán math-rock-ba sorolnám, de inkább egy nagyon jó egyvelege az előző stílusoknak a Toe. Jómagam a "The book about my idle plot on a vague anxiety" lemezüket hallgattam rongyossá, mivel egyszerűen lenyűgöző. 
A banda japán, két nagylemezük, három EP-éjük és egy remix lemezük jelent meg eddig. Aki a Rosa Parks-ot kedveli azoknak feltétlen ajánlom, mert a felbontott gitártémákban és a dobban sok a hasonlóság közöttük, legalábbis ezen a lemezen. Alább egy-két nóta ajánlónak, majd néhány elérhetőség.

Toe - Mukoukishi ga shiru yume
Toe - C
Kontakt:



2012. április 24., kedd

TTOL kész

Ezt is megértük, sikerült befejezni a közelgő lemez 4. dalát! A The Tree of Life 6:17 másodperc hosszúságú és egyelőre még nem kerül ki, mivel hamarosan elkészül a Ribsout "zenei" blog 2. válogatás lemeze és azon debütál majd. Aki egy keveset szeretne hallani belőle, az alább csekkolhat egy 2 perces kamerás felvételt, melyen épp a dal sávjait igazítgatom.

2012. április 10., kedd

Ajánló 1. rész: Ancients

Az Ancients nevezetű bandáról annyit kell tudni, hogy részben *Shels tagok alkotják, így bővebben nem is érdemes beszélni róluk, mivel ez már szerintem önmagában is mínőséget takar. Elől járóban annyi, hogy júliusban jelenik meg az első nagylemezük, amit már megelőzött egy single (ami egyébként 3 nótát tartalmaz) melyet itt lehet csekkolni Constellation név alatt. Vagy alább a címadó dalt meghallgathatjátok, melyet követi a következő dal preview-ja. Jóféle muzsika mindenkinek ajánlom, aki a *shels-t is csípte.
Ancients - Constellation:

Ancients - Satellites preview:

2012. április 9., hétfő

Cycle me Home

Mindenki figyelmé ajánlanám a címmel azonos road-dokumentumfilmet, melyben egy magyar diák biciklivel indul haza Spanyolországból Budapestre! Itt a trailer (mellesleg a vimeo-s oldalukon több videó is fent van az útról):

2012. április 4., szerda

GAI Live

A napokban került ki facebook-ra Gregory Alan Isakov egy élőben rögzített nótája, ami szerintem élőben is van olyan jó, mint a stúdió felvételeken. Itt lehet csekkolni:

2012. április 3., kedd

BSG: Blood and Chrome

Nem olyan régen jelentették be, hogy sajnos a címben szereplő sorozatot elkaszálták a pilot után, és csak digitális formában terveznek vele. Ez, azért is gáz, mert manapság semmi figyelemre méltó scifi sorozat sincs a palettán. Mellesleg, az alábbi trailer került ki a pilot-ról (ami azért elég jónak tűnik):