2012. március 21., szerda

Till We Drop lemez

Az igazat megvallva, már tavaly novemberben hozzákezdtem ehhez a bejegyzéshez, csak aztán jöttek időhiányt okozó tényezők és nem fejeztem be. Na, de most! :D
A Till We Drop The summer triangle címet viselő első lemeze nálam bekerült a top10 közzé.

Megosztó stílus amit játszanak, de az kétségtelen, hogy nagyon profi és jól összerakott az egész. (Sokan az ADTR nyúlásnak mondják, de ezt nem kell ráhúzni egy bandára sem, mert akkor a sajátomra is mondhatnám, hogy egy kis Explosions..., And so I watch..., és a többi) A lemezen 10 dal található, mindegyik könnyen emészthető jó kis vokál témákkal, jó riffekel, szóval közönségbarát cucc. Számomra a Tranzit, az Introducing J. Pussy valamint a Be kind, Please Rewind című dalok a legkiemelkedőbbek. Nem egy világmegváltó lemez, de így tavaszodván kocsiban max. hangerőn vagy bringázás közben tökéletes. Kíváncsian várom az új lemezt, amin már dolgoznak is a srácok. Ja, még kiemelendő a hangzás-master, ami pont itt készült Gyulán a No Silence-ben. A Falcongate és a Rivals in the fall mellett jól elfér a hazai porondon. :)
Néhány dal:
Till We Drop - Tranzit:

Till We Drop - Introducing J. Pussy:


Till We Drop - Be kind, Please Rewind:

2012. március 20., kedd

White Places / Empty Space

Múlt pénteken megjelent a címmel azonos nevű válogatás lemez, melyen az egyik dal tőlünk származik. A dal nem más, mint a The first rays on the horizon.
A lemez egy brazil netlabel jóvoltából látott napvilágot, nevezetesen a Lunare Records-tól, amit már korábban is említettem.
A lemezen 15 dal található, melyen vegyesen vannak post-rock, ambient és hasonló stílusú dalok.
A lemez szokás szerint ingyen tölthető, amit innen lehet elérni:
Mellesleg, hamarosan a RibsOut post-rock zenei letöltős blog 2. válogatás lemezén is rajta leszünk a legújabb dalunkkal, ami ott fog debütálni és majd a későbbi albumunkon is rajta lesz.
Erről majd később írok.

Néhány link a Lunare-hoz:

2012. március 19., hétfő

Hangok fentről

Az alábbi videóból kiderül milyen "hangja" van amikor egy űrhajót felküldenek és a hozzátartozó hordozórakétája leesik. Mindezt 8 percben lehet csekkolni! Érdekes.

2012. március 9., péntek

*shels

Hol is kezdjem...? A címben megadott név nem egy vicc, hanem egy post-rock formáció neve, melyet decemberben fedeztem fel. Akkoriban volt egy szavazás a legnagyobb facebook-os post-rock oldalon, (több mint 28000 tag) hogy melyik volt a legjobb lemez az "idei" esztendőben. A szvazást torony magasan a *shels Plains of the Purple Buffalo című albuma nyerte meg.

Ez fel is keltette az érdeklődésemet és meg is hallgattam. Első hallásra annyira nem jött be, de másodjára-harmadjára valahogy beszippantott, mint egy porszívó. :D A wikipédia szerint a csapat angol/amerikai "A-team", mivel több ismert zenekarból vannak benne a tagok, mint kb. itthon a Grand Mexican Warlock! :D A lemez zenei része nagyon ott van, van benne ének és trombita, ami kiemeli az átlagból. Persze az énekkel ellátott post-rock-kal mindig fentartásaim vannak-voltak, mert elég sok s*ar van a palettán az ilyenekből, de itt valahogy se nem sok, se nem kevés, pont elég. Kicsit hasonlít a Sigur Rós egyes tételeihez, de valahogy mégsem az. A trombitát hihetetlen jó ötletnek tartom, nagyon jól beilleszkedik a nótákba és ami külön pontot érdemel, hogy néhol nem szégyelnek hörögni, már-már post-metal dalként futnak egyes részek a lemezről.
*shels - Crown Of Eagle Feather:

Ez a lemez véleményem szerint simán lepipálja a tavaly megjelent Explosions in the Sky, valamint This will Destroy you lemezét, melyek elég érdektelenre sikerültek, vagyis számomra azok voltak. Egy 10-es skálán minimum 8 vagy 9 között mozoghat.
Ha valaki kíváncsi, akkor néhány link:

2012. március 8., csütörtök

Élünk...

Sajnos egyre kevesebb időm van ide is írni, de most egy kicsit megtöröm a csendet. Dolgozunk a nótákon, többnyire hétvégén, mert a hérköznapokban elég foglaltak vagyunk, így csúszunk mindennel. Egyszer csak kész leszünk. :D Igyekszek majd feltenni valami kis sample-t ide meg facebook-ra is. Talán hétvégén! :D Jelen állás szerint több rock, kevesebb post-rock lesz benne-bennük, de majd alakul.