2009. december 5., szombat

Marc Rizzo

A címben említett gitárost lehet sokan ismerik, de lehet, hogy sokan nem. Nálam a Top 3-ban van a kedvenc gitárosaim között.
Emberünk annak idején az Ill Nino nevezetű zenekarban kezdte, mellyel elkészítette a Revolution Revolución nevezetű albumot, mely szerintem azóta is a csapat legerősebb lemeze. A csapatot 5-6 év után ott hagyta, majd átvándorolt Max Cavalera mellé a Soulfly-ba, mely zenekarban azóta is ténykedik többek között. Cavalera-val annyira gyümölcsöző volt a kapcsolat, hogy az új Cavalera Conspiracy nevezetű "új Sepultura" formációban is ő gitározik.
Ezek mellett, ami igazán fontos, és amiért ez a bejegyzés is született, az, hogy mindezen zenekarok mellett volt ideje elkészíteni két szóló lemezt is, melyeken igazi virtuozitását is megmutatta a nagyérdeműnek. Az első lemeze a Colossal Myopia volt 2006-ban, melyen elég sok flamenco dal volt, és én kifejezetten ezért is szeretem hallgatni őt, a második lemezén, mely The Ultimate Devotion címre hallgatva jelent meg egy évvel később, már csak három akusztikus mű volt hallható és érezhetően több zúzás már kevésbé lírai, de szintén nagyon jó. Legújabb harmadik lemeze elméletileg ebben a hónapban jönne ki, de szerintem tavaszra csúszik a hallottak szerint. Aki szeretne egy igazi zenei élményt, az feltétlen szerezze be mindkét lemezét. (a nagy torrent oldalakon fent vannak)
Alábbiakban három koncertvideó és az elérhetőségei láthatóak.




www.myspace.com/marcrizzo
www.last.fm/music/Marc+Rizzo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése