2011. március 24., csütörtök

Srila Sivarama Maharaja írása

Itt egy kis részlet a fent említett ember egyik szerzeményéből, amivel teljesen egyetértek.
Tessék gondolkodni: [:)]
"Nagyon fontos, hogy egyszerűek és szerények legyünk, vagyis ne tegyük komplikálttá az életünket. Ne akarjunk valami „nagy életcélt” megvalósítani ebben a világban, amiért minden áldozatot készek vagyunk meghozni. Ne áldozzuk fel a lelki életünket, és a lelkünket. Amit természetesen megkapunk, azzal legyünk elégedettek, így mellette jut elég idő a lelki gyakorlatainkra is.
A lelki gyakorlatok elvégzése mellett egy bizonyos idő fennmarad, amit tanulásra, munkára vagy pénzkeresetre fordíthatunk, amiből megélhetünk. Ha így valaki milliomos, az nagyon jó, de ha egy szegény ember, akkor az is elfogadható. Szegénynek lenni nem rossz és nem bűn, még senki sem mondott ilyet. A mai társadalomban bűn szegénynek lenni, és a legtöbb ember szegény. Sok munkával próbálnak megélni, de még mindig szegények.
Nem rajtuk múlik, hogy szegények lesznek vagy gazdagok. A múlt életükben alapozták meg a jelenlegi életük lehetőségeit. Dolgoznia mindenkinek kell, de nem szamár módjára. Az emberek dolgoznak és dolgoznak, de csak állatokká válnak, és következő életükben annak születnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése