2009. szeptember 22., kedd

Folytatás II. rész (RENAME [Indicta] - 2005-2009)

A baleset után nem sokkal a Gyulai Amatőr Zenekarok Érdekvédelmi Szervezete (GyAZÉSz - melynek tagjai voltunk) rendezett egy emlékkoncertet, ahol sok helyi amatőr zenekar fellépett, minket is beleértve. Ekkor hívtam el Gábor szomszédomat, hogy nem segítene e ki gitáron minket egy dal erejéig. Ő természetesen elvállalta.
Az évek során, nyaranként jó néhányszor jam-elgettünk, és hasonló stílusú dalt adtunk elő, mint amiket impróztunk. Ezután a Nakwada befejeződött és volt egy kis szünet. Később Gáborral beszélgettünk, és kérdeztem nem lenne e kedve olyan zenét készíteni, amivel felléptünk. Az ötlet tetszett neki, találtunk gyorsan egy dobost is, és már 2005 januárjában el is kezdtünk próbálni.
Így megszületett a RENAME (ezt a nevet pár hónappal az alapítás után Indicta-ra cseréltünk).
Nagyon lelkesek voltunk, sokat próbáltunk és már augusztusban felvettük az első demónkat is.
A demó után volt egy dobos cserénk, Pisti helyére Tibi jött, és közben beszállt Gábor öccse is, Ádám.
Ezután még többet próbáltunk, néha volt egy-két fellépés is, és már az új anyagon dolgoztunk. Két dalt fel is vettünk, két különböző stúdióban, de az elég drága költségek miatt, Gábor úgy döntött, hogy a költségek árán inkább csinál egy kisebb házi stúdiót magának, hogy ott vegyük fel a dalokat. A maradék dalokat nála is vettük fel, rengeteget dolgoztunk rajta. Ekkor született meg a Napsugarak EP, mely elég jól sikerült kis lemez lett.
Nem sokkal ezután én is vásároltam hasonló stúdió cuccokat, hogy ne lógjak Gáboréknál mindig a felvételek miatt és a saját ötleteimet is tudjam rögzíteni. Közben jöttek új tagok(Sünci, Geist Tomi, Pomucz Richi), akikkel még színesebbé akartuk tenni a zenét. Egy darabig még működött is a 7 főre gyarapodott felállás, de egy idő után nem lehetett összeegyeztetni a próbákat. Akkoriban belekezdtünk egy nagylemez felvételbe is, mely a mai napig nem lett befejezve, összesen két szám készült el, meg még 5 darab van nálam nyers (vágatlan-keveretlen) formában. A zenekar 2008 őszéig próbált ilyen-olyan formációban, de véglegesen csak most 2009-ben mondtuk, hogy vége.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése