2009. október 11., vasárnap

Média

Vajon a TV, a média szerepe mekkora az emberek viselkedésében, szokásaikban? Mennyiben függhet tőlük az, hogy milyen filmet néznek, vagy zenét hallgatnak meg a rádióban?
Véleményem szerint ma már az emberek nagy része nem is gondolkodik azon (tudom ez nagyon általánosító, lekezelően hangzó), hogy miért nézi a tv-ben azt amit néz, és miért hallgatja azt a zenét, amit a rádió ad, mert már megszokásból teszik azt.
Mivel nagyon sok minden kiszorul a szélesebb körben közölt médiumokból, ezért a legtöbben nem sok mindent ismernek a perifériákra szorult dolgokból. Tudom, hogy mi lenne ha?-val nem játszunk, de ha egyik napról a másikra csak réteg műfajokkal-témákkal foglalkoznának, követnék e az átlag nézők-hallgatók, vagy otthagynák a műsorszórókat?

2 megjegyzés:

  1. Ha azt mondanák, hogy az a divat, akkor követnék, egyébként nem. Meg persze ha divat lenne, akkor nem lenne underground. Épp az a jó benne, hogy csak páran ismerik. Az igaz, hogy sokan csak üveges tekintetű tévézőkké váltak, akármit le lehet a torkukon nyomni, mindent bevesznek s megesznek. S közbe nem is veszik észre, hogy időrablás az egész, de valamivel el kell tölteni az időt, mikor a technika segítségével egy csomó időt spórólunk. A média ezt jól kihasználta.

    VálaszTörlés